A Smart Electronic APC Eurologisztika Kft., mint konzorciumvezető és a TECXA TECHNOLOGY Kft., mint konzorciumi tag 2017.07.17-én támogatást nyertek a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (KFI_16) pályázati felhívás keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (NKFI Alap)-ból „Mobilizálható szünetmentes energiatároló rendszer fejlesztése extrém környezeti feltételek melletti felhasználásra” címmel.

 

A projektet a szélsőséges időjárási és környezeti körülmények közötti mobilizálható energiatárolási megoldásokra való piaci igény megjelenése hívta életre. A jelenleg elérhető kínálatban nem találunk ennek az igénynek megfelelő kompakt eszközöket, ezen felül olyan megoldás sem érhető el, amely komplexebb módon nyújtana megoldást erre az igényre.

 

Cégünk a mobilitást, speciális, erre a célra fejlesztett konténerekbe való telepítéssel kívánja elérni. A fizikai hatásokkal szembeni ellenálló képességet acél tartószerkezettel valósítjuk meg, amely stabil védelmet és biztos rögzítési pontot ad a héjszerkezetnek. A projekt eredményként létrehozott berendezésnek alkalmasnak kell lenni az extrém körülmények közötti egyenletes, megbízható működésre.

 

Céljaink között szerepel különböző energiatároló rendszerek kiválasztása, melyek stabilan tudnak működni az általunk meghatározott körülmények között. Saját fejlesztésünk által összekapcsolásra kerül a tápegység és az energiatároló rendszer. Ez a rendszer telepítésre kerül a kifejlesztett acél állvány rendszerbe. Ezt követően mérnökeink megterveznek és előállítanak egy rendszer specifikus intelligens távfelügyeleti szoftvert, amely információt biztosít a kritikus helyzetben történő riasztásokról. Ezt követően a mobilitás megoldása, külső generátoros áramforrás csatlakoztatás lehetőségének kiépítése és az éles körülmények között végzett tesztelés következik.

 

Amennyiben ezeken a feladatokon túljutottunk, cégünk megkezdi a kifejlesztett termék értékesítését, amelyből várhatóan már a piacra lépés évében telepítésre kerül egy darab.

A további években, tekintve a konkurencia hiányát, exponenciális értékesítési növekedés várható.

K+F

pályázatunk

NKFIH.JPG