A WeldIMPROVE hegesztéstechnológiai fejlesztés több olyan technológiai kérdés megoldását tűzte ki célul, melyek komplex módon járulnak hozzá a hegesztési varratok teherbírásának növeléséhez és kivitelezésük gazdaságosságának javításához.

A fejlesztés kiterjed hegesztett szerkezeti részletek és globális vonalhegesztések vizsgálatára, statikus és ciklikus terhekkel szembeni ellenállásának meghatározására. A fejlesztések felölelik a hegesztési varrat, hegesztett szerkezet gyártáselőkészítését, technológiai tervezését, gyártási sajátosságok figyelembevételét, a varratok gyártását, majd ellenőrzését, illetve minőségbiztosítási kérdéseit.

A fejlesztési területek összehangoltak, egymásra épülő rendszert alkotnak, így lefedve a teljes hegesztési folyamatot. Az átfogó fejlesztés eredményeként olyan hegesztési technológiákat, hegesztési paramétereket és vizsgálati eljárásokat adunk meg, melyekkel anyag- és munkaidő megtakarítás mellett érhető el teherbírás növekedés.

Pályázat

Partnerek

Rutin

A Rutin Kft. teljes körű építőipari kivitelezéssel foglalkozó, 1990-ben Dombóváron alakult, magántulajdonban lévő vállalat, melynek fő profilja különféle acélszerkezetek tervezése, gyárátása, szerelése. A cég elmúlt évtizedeit és technológiai sikerességét több ezer épület-vázszerkezet és több százezer tonnányi egyéb acélszerkezet gyárátása és szerelése jellemzi.

Nagy tapasztalattal rendelkeznek egyedi szerkezetek gyárátásában, termékeik megtalálhatók a bányászat, energetika, vegyipar, kereskedelem, szórakoztatóipar valamint mezőgazdaság területén. A világ szinte minden részén megtalálható épületek, hidak, stadionok, hullámvasutak és technológiai szerkezetek tanúsítják szakmai kompetenciájukat.