Sajtóközlemény

AZ „INNOVATÍV HEGESZTÉSTECHNOLÓGIAI KUTATÁSOK
ÉS FEJLESZTÉSEK” CÍMŰ PROJEKT SIKERES ZÁRÁSÁRÓL

 

A Tecxa Technology Kutatási, Fejlesztési és Hasznosítási Korlátolt Felelősségű Társaság eredményesen pályázott a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására (KTIA 2013-PIAC_13) című pályázat kiírására. A 432,04 millió forint vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt címe „Innovatív hegesztéstechnológiai kutatások és fejlesztések”

 

A Tecxa Technology Kft. magyar találmányok, fejlesztések, felkarolásával, piacra juttatásával foglalkozik. Jelen projekt keretein belül az acéliparhoz kapcsolódó innovatív hegesztési eljárások kísérletei folynak.

 

A WeldImprove hegesztéstechnológiai fejlesztés több olyan technológiai kérdés megoldását tűzte ki célul, melyek komplex módon járulnak hozzá a hegesztési varratok teherbírásának növeléséhez és kivitelezésük gazdaságosságának javításához.

 

Fejlesztésünkkel a hegesztett szerkezeti részletek és globális vonalhegesztések vizsgálata, statikus és ciklikus terhekkel szembeni ellenállásának meghatározása volt a cél. A fejlesztéseink felölelik a hegesztési varrat, hegesztett szerkezet gyártáselőkészítését, technológiai tervezését, gyártási sajátosságok figyelembevételét, a varratok gyártását, ellenőrzését, illetve minőségbiztosítási kérdéseit.

 

A fejlesztés eredményeként egy komplex innovációs eljárást hoztunk létre, mely hegesztési varratok teherbírásának növeléséhez és kivitelezésük gazdaságosságának javításához járul hozzá.